20 Nisan 2013 Cumartesi

Elma Tatlısı


Malzemeler:
8 adet elma
1 kalıp loğusa şekeri
1 su bardağı şeker
6 su bardağı su
1 paket kaymak
Antep fıstığı

Hazırlanışı:
Elmaların kabukları soyulup orta çekirdekleri alınarak ikiye kesilir kararmaması için suya konur.Tencerede loğusa şekerini  suyla kaynatarak eritilir.1 su bardağı şeker ilave edilerek ılıması beklenir.Elmalar tencereye sıralanır(aralarında boşluk olmayacak şekilde).Şerbet üzerine dökülür yaklaşık 15 dk pişirilir(Pişerken  kaşık yardımıyla şerbet elmaların üzerine gezdirilir).Soğuyan tatlılar kaymak ve Antep fıstığıyla servis edilir.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder