Malzemeler:
Beyaz lahana
4 – 5 tane patates
1 büyük soğan
Salça
Tuz,pulbiber,karabiber
Maydanoz
Zeytinyağ
Yapılışı:
Patates haşlanır rendelenir.Soğan yemeklik doğranıp
zeytinyağla kavrulur içerisine 1 dolu kaşık salça ilave edilir
kavrulur.Baharatlar ,patates ve maydanoz eklenip 5 dk kadar pişirilir iç
harcımız hazır.Lahana yaprakları tuzlu suda haşlanır süzülür ve iç harç
konularak sarılır.Tencereye dizilip üzerine 1 tatlı kaşığı salça,tuz ve suyla
karışım yapılarak dolmanın üzerine dökülür.Tencere boyutunda bir tabak
kapatılarak kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte
pişirilir sıcak servis yapılır.Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder