26 Şubat 2013 Salı

Lahana Dolması


Malzemeler:
Beyaz lahana
 4 – 5  tane patates
1 büyük soğan
Salça
Tuz,pulbiber,karabiber
Maydanoz
Zeytinyağ

Yapılışı:
Patates haşlanır rendelenir.Soğan yemeklik doğranıp zeytinyağla kavrulur içerisine 1 dolu kaşık salça ilave edilir kavrulur.Baharatlar ,patates ve maydanoz eklenip 5 dk kadar pişirilir iç harcımız hazır.Lahana yaprakları tuzlu suda haşlanır süzülür ve iç harç konularak sarılır.Tencereye dizilip üzerine 1 tatlı kaşığı salça,tuz ve suyla karışım yapılarak dolmanın üzerine dökülür.Tencere boyutunda bir tabak kapatılarak kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir sıcak servis yapılır.Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder