19 Şubat 2013 Salı

Elmalı Muhallebi Tatlısı


Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
50 g margarin
1 paket petibör bisküvi
Tarçın
1 paket kremşanti
2 elma
2 kaşık şeker

Yapılışı:
Başlangıç olarak elma rendelenir ve şekerle kısık ateşte pişirilir bir tutam da tarçın serpilip soğutulur.Tencerede süt ,un ve şekerle muhallebi yapıyoruz.İnmesine yakın vanilya ,margarin ekleyip çırpıyoruz ardından toz kremşantiyi ekleyip çırpıyoruz.1paket bisküviyi un haline getiriyoruz.Büyük bir tepsinin altına toz bisküviyi serpiyoruz  üzerine muhallebiyi yayıp soğuması beklenir.Servis yaparken içine elmalı harcı 1 kaşık kadar koyup rulo yapın.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder