13 Şubat 2013 Çarşamba

Kuru Dolma


Malzemeler:
Kuru Patlıcan
Kuru Biber
1 su bardağı pirinç
1 orta boy soğan
200 g kıyma
Pulbiber,karabiber,tuz
Salça
Zeytinyağı

Hazırlanışı:
Patlıcan ve biberler haşlanıp süzülür.(Haşlarken içine direkt sıcak su koymayın soğuk suyla haşlayın)İç harcı olarak pirinç yıkanır kıyma ,minik doğranmış soğan,baharatlar,1 dolu çorba kaşığı salça,yarım su bardağı su,yarımçay bardağı kadar da zeytinyağ karıştırılıp haşlanmış biber ve patlıcanlar doldurulur(içini çok koymayın yarısı boş kalacak şekide olsun)Dolmaların üstlerini birleştirin ağızları kapalı görünsün.Bu şekilde tencereye yatırarak dizin.Üzerine 1 tatlı kaşığı salçayı suyla karıştırıp üzerine dökün.Biraz da zeytinyağı gezdirin.Üzerine tabak kapatıp kısık ateşte pişirin.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder