Malzemeler:
Kuru Patlıcan
Kuru Biber
1 su bardağı pirinç
1 orta boy soğan
200 g kıyma
Pulbiber,karabiber,tuz
Salça
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Patlıcan ve biberler haşlanıp süzülür.(Haşlarken içine
direkt sıcak su koymayın soğuk suyla haşlayın)İç harcı olarak pirinç yıkanır
kıyma ,minik doğranmış soğan,baharatlar,1 dolu çorba kaşığı salça,yarım su
bardağı su,yarımçay bardağı kadar da zeytinyağ karıştırılıp haşlanmış biber ve
patlıcanlar doldurulur(içini çok koymayın yarısı boş kalacak şekide
olsun)Dolmaların üstlerini birleştirin ağızları kapalı görünsün.Bu şekilde
tencereye yatırarak dizin.Üzerine 1 tatlı kaşığı salçayı suyla karıştırıp
üzerine dökün.Biraz da zeytinyağı gezdirin.Üzerine tabak kapatıp kısık ateşte
pişirin.Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder