Malzemeler:
1 su bardağı kısırlık bulgur
Yarım su bardağı un
1 yumurta
1 çorba kaşığı salça
5-6 domates
3 diş sarımsak
1 kase yoğurt
Kimyon,karabiber,kırmızıbiber,tuz
Maydanoz
Hazırlanışı:
Bulgur 1 su bardağı
sıcak suyla ıslatılır ve şişmesi beklenir.Un,yumurta,salça ve baharatlar ilave
edilerek yoğurulur.Minik toplar yapılıp parmakla bastırılarak resimdeki şekil
verilir.Tencerede su ,tuz ve biraz da sirke kaynatılır.Köfteler haşlanır(Haşlandığını
köftelerin su yüzeyine çıktığında anlayabilirsiniz.)Tavada domates,2 diş
sarımsak,zeytinyağı ve maydanozla sos yapılır.Haşlanan köfteler sosun içine
atılır ve 5 dakika kadar tavada tutulur.Kalan 1 diş sarımsakla da yoğurt
çırpılır servis esnasında yoğurt dökülür.Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder