20 Nisan 2013 Cumartesi

Ispanaklı Sarma Börek

Malzemeler:
6 adet yufka
1 yumurta
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
yarım kg ıspanak
1 kase lor
1 orta boy soğan
tuz,karabiber,pulbiber
galeta unu

Hazırlanışı:Başta harcını hazırlıyoruz.Soğan yemeklik doğranıp kavrulur.Ispanak doğranarak ilave edilir.İkisi birlikte bir müddet kavrulduktan sonra baharatlar da eklenip soğuduktan sonra lor ekleyerek harcını hazırlamış oluyoruz.Yufkanın bir tanesini düz bir zemine serelim ve çırpılmış yumurta,su,süt,sıvıyağ üzerine sürelim diğer yufkayı da üzerine serip yufkayı 12 parçaya bölelim geniş kısmına harç konulup saralım diğer yufkalar için de aynı işlem uygulanır ve 36 adet börek elde etmiş oluyoruz.Börekleri başta sosun içine batırıp sonrasında galeta ununa buluyoruz ve 200 derecede yağlı kağıt serilmiş tepside pişiriyoruz.Afiyet olsun..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder