Bolu Usulü Düğün Çorbası
Malzemeler:
1 kase yoğurt
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı un
yarım litre et suyu
tereyağı
toz biber
maydanoz
Yapılışı:
Tencerede yoğurt ve unu karıştırıp su ilavesiyle çırpıyoruz içine
pirinci koyup et suyunu da ekleyip pişirmeye başlıyoruz.Kaynayıp pirinçler
pişince haşlanmış nohutları ilave ediyoruz.5 dk daha kaynatıp üzerine kıyılmış
maydanoz serpip ocaktan alıyoruz.Tavada 2 çorba kaşığı tereyağını eritip toz
biber ekleyip kızaran yağı ister servis yaparken ister tencereye ilave edip
servis yapıyoruz.Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder