30 Ocak 2013 Çarşamba

Bolu Usulü Düğün Çorbası


Bolu Usulü Düğün Çorbası

Malzemeler:
1 kase yoğurt
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı un
yarım litre et suyu
tereyağı
toz biber
maydanoz

Yapılışı:
Tencerede yoğurt ve unu karıştırıp su ilavesiyle çırpıyoruz içine pirinci koyup et suyunu da ekleyip pişirmeye başlıyoruz.Kaynayıp pirinçler pişince haşlanmış nohutları ilave ediyoruz.5 dk daha kaynatıp üzerine kıyılmış maydanoz serpip ocaktan alıyoruz.Tavada 2 çorba kaşığı tereyağını eritip toz biber ekleyip kızaran yağı ister servis yaparken ister tencereye ilave edip servis yapıyoruz.Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder