16 Temmuz 2013 Salı

Yumurtalı Bulgur Köftesi

Malzemeler:
1 su bard. esmer bulgur
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
1 yumurta
maydanoz
karabiber,kırmızıbiber,kimyon
1 küçük soğan
zeytinyağ

Ramazanda yemeğin hem tok tutmasını hem de kilo almayı istemeyenler için kendim olağan tariflerden esinlenerek hazırladığım light çiğ köfte tarifimi paylaşıyorum sizinle..
Hazırlanışı:
Öncelikle bulguru sıcak suyla ıslatın(ben burada ölçü kullanmadım bulgurun üstünü 2 parmak geçmesi yeterli). Bir süre üstü kapalı beklektikten sonra baharatları, ince kıyılmış soğanı, salçayı (ben ev salçası kullandım bu yüzden ayrıca tuz eklemedim), sarımsağı ekleyip iyice yoğurun.Tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp yumurtayı pişirin. Bulgura yumurtayı ve maydanozu ekleyip köfte şekli verin. Nar ekşisi ve istediğiniz yeşilliklerle servis yapın.Afiyet olsun..


19 Haziran 2013 Çarşamba

Patlıcan kızartması(mısır unu ile)

Malzemeler:
1 kg patlıcan
1-2 su bardağı mısır unu
kızartmak için sıvıyağ
tuz

Hazırlanışı: Patlıcanlar alaca soyulup tuzlu suda bekletilir.Uzun olacak şekilde dörde kesilir.Tencerede kaynayan tuzlu suda haşlanır.(orta pişmiş olmalı)Süzülen ve soğuyan patlıcanlar mısır ununa bulanıp kızartılır.(haşlanırken tuz ilave ettiğim için sonrasında ilave etmedim)Afiyet olsun..

21 Nisan 2013 Pazar

Zeytinyağlı Börülce


Malzemeler:
Yarım kg taze börülce
1 limon
2-3 domates
3 diş sarımsak
Zeytinyağ

Hazırlanışı:
Börülce temizlenerek haşlanır.Domates ve sarımsak minik doğranır zeytinyağıyla birlikte tuz ilavesiyle  domates ezilinceye kadar kavrulur.Börülce servis tabağına alınır.Pişen domates üzerine gezdirilir.Limon ve zeytinyağ  ile servis edilir.Afiyet olsun..


20 Nisan 2013 Cumartesi

Kolay Pizza (Bazlamadan)

Malzemeler:
1 adet büyük bazlama
salam
sosis
sucuk
sivri biber
zeytin
salça
kekik
kaşar
Hazırlanışı:
Kişi sayısına ve istediğiniz miktara göre kendiniz ayarlayabilirsiniz malzemelerini.Ben bazlamayı dörde bölüp pizza yapmıştım siz bütün olarakta pişirip servis yapabilirsiniz.İstenilen malzemeler doğranıp bazlamanın üzerine yerleştirilir.Salça,su ve kekik karıştırılarak bazlamanın üzerine dökülür ve en son kaşar serpilerek yağlı kağıt üzerinde pişirilir.Afiyet olsun..

Ispanaklı Sarma Börek

Malzemeler:
6 adet yufka
1 yumurta
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
yarım kg ıspanak
1 kase lor
1 orta boy soğan
tuz,karabiber,pulbiber
galeta unu

Hazırlanışı:Başta harcını hazırlıyoruz.Soğan yemeklik doğranıp kavrulur.Ispanak doğranarak ilave edilir.İkisi birlikte bir müddet kavrulduktan sonra baharatlar da eklenip soğuduktan sonra lor ekleyerek harcını hazırlamış oluyoruz.Yufkanın bir tanesini düz bir zemine serelim ve çırpılmış yumurta,su,süt,sıvıyağ üzerine sürelim diğer yufkayı da üzerine serip yufkayı 12 parçaya bölelim geniş kısmına harç konulup saralım diğer yufkalar için de aynı işlem uygulanır ve 36 adet börek elde etmiş oluyoruz.Börekleri başta sosun içine batırıp sonrasında galeta ununa buluyoruz ve 200 derecede yağlı kağıt serilmiş tepside pişiriyoruz.Afiyet olsun..




Çilekli Topkek


Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
2 tepeleme çorba kaşığı kakao
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 paket kremşanti
çilek

Hazırlanışı:
Yumurta ve şeker çırpılır ardından sıvıyağ,süt,su ilave edilerek çırpmaya devam edilir.Un,kabartma tozu,vanilya,kakao elenerek sıvı karışıma ilave edilir.En son ceviz eklenerek tahta kaşıkla karıştırılır.Mini kek kalıpları yağlanarak karışım dökülür.Bu tarife göre yaklaşık 21 tane kek çıkıyor.180 derecede 15 -20 dk pişirilir .Sıcakken üzerine birer çorba kaşığı süt gezdirilir.Kremşanti ve çilekle servis edilir.Afiyet olsun.

Elma Tatlısı


Malzemeler:
8 adet elma
1 kalıp loğusa şekeri
1 su bardağı şeker
6 su bardağı su
1 paket kaymak
Antep fıstığı

Hazırlanışı:
Elmaların kabukları soyulup orta çekirdekleri alınarak ikiye kesilir kararmaması için suya konur.Tencerede loğusa şekerini  suyla kaynatarak eritilir.1 su bardağı şeker ilave edilerek ılıması beklenir.Elmalar tencereye sıralanır(aralarında boşluk olmayacak şekilde).Şerbet üzerine dökülür yaklaşık 15 dk pişirilir(Pişerken  kaşık yardımıyla şerbet elmaların üzerine gezdirilir).Soğuyan tatlılar kaymak ve Antep fıstığıyla servis edilir.Afiyet olsun..